Sosyal Medyanın Görsel Boyutları - Facebook Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medyanın Görsel Boyutları

 

Bir sosyal medya stratejisinin en önemli unsurlarından biri imajdır. Genellikle sosyal ağlar tarafından önerilen boyutlardan daha büyük olan tam çözünürlüklü bir resim kullanmak önemlidir. Belirli bir platformun görsel boyutları en iyi görüntü boyutunu seçmenize yardımcı olur, böylece tüm cihazlarda okunabilecek bir profil veya yorgan resmi seçebilirsiniz. Bir sosyal medya platformunun görüntülerinin boyutları değişecektir, bu nedenle bunları nasıl doğru seçeceğinizi bilmek hayati önem taşır.

Facebook, İnstagram ve Twitter için önerilen boyutlar değişmekle birlikte, birkaç genel kural vardır. Örneğin, daha büyük bir görüntü 222 x 150 piksel, daha küçük bir görüntü 55 x 55 piksel olmalıdır. Sosyal medya görüntü boyutunun en önemli yönü kalitedir, bu nedenle özel ihtiyaçlarınız için doğru olanı seçmeniz gerekir. Bu yönergeleri izleyerek, resimlerinizin farklı sosyal ağlardaki görünürlüğünü en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Sosyal medya platformları görüntü boyutlarını sürekli güncelliyor ve değiştiriyor. Önerilen sosyal medya fotoğraf boyutu genellikle düşündüğünüzden daha önemlidir. Daha küçük bir resim boyutu kullanmak yayınınızı daha çekici hale getirebilir ve daha fazla takipçi çekebilir. Benzer şekilde, büyük fotoğraflar kullanmak daha büyük bir kitle tarafından fark edilme şansınızı artıracaktır. Format ne olursa olsun, fotoğraflarınızın uygun boyutlara sahip olduğundan emin olun. Facebook'ta doğru görüntü boyutu için bir hile sayfasını burada bulabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş

Fikrini Belirt