Sosyal Medya Bağımlılığı Çizgi Filmi - Facebook Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Bağımlılığı Çizgi Filmi

 

Sosyal medya bağımlılığından muzdaripseniz, bu karikatüre rastlamış olabilirsiniz. Bu komik, hicivli illüstrasyona kısa bir süre denir ve sosyal medyanın etkilerini göstermenin harika bir yoludur. Reklam ve pazarlama üzerine bir hiciv, ama aynı zamanda sosyal medya bağımlılığının tehlikelerine de işaret ediyor. Bazı insanlar bunu bir şaka olarak görse de, toplum için ciddi bir sorundur ve başa çıkmak için mücadele ediyorsanız profesyonel yardım almak önemlidir.

Michigan Üniversitesi'nden Ethan Cross ve Leuven Üniversitesi'nden Philippe Verduyn tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sosyal medyayı kullanan kişilerin bir bağımlılık geliştirme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, sosyal medyanın bir tür duygusal broeikas olarak çalışmasıdır. Bu yüzden insanlar sosyal medya sitelerini kendilerini zorlayıcı hissedecek şekilde kullanıyorlar. Facebook ve diğer sosyal ağlardaki içerikler arasında sürekli kaydırma, bağımlı olanlar için bağımlılık yaratan bir döngü oluşturur.

Sosyal medyanın popülaritesi son on yılda, özellikle gençler ve genç yetişkinler arasında artmıştır. Ne yazık ki, bunun beyin üzerinde olumsuz etkileri var. Sosyal medya bağımlılığından muzdarip bireyler davranışlarının değiştiğini görebilir ve artık sevdikleri siteleri kullanmadan kendilerini iyi hissetmezler. Bunun çalışmaları ve kariyerleri üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Asıl mesele sosyal medya için zaman eksikliği. Faydalara rağmen, tehlikeler göz ardı edilemeyecek kadar büyük.

Arkadaşlarınla Paylaş

Fikrini Belirt