İnternet ve sosyal medyada uymamız gereken kurallardan üçünü yazın - Facebook Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

İnternet ve sosyal medyada uymamız gereken kurallardan üçünü yazın

 

İnternette güvende kalmak için bazı kurallara uymalıyız. Virginia Shea, bu yönergelerden birkaçını ortaya koyan "Netiquette" adlı bir kitap yazdı. Bu kitap gizliliğe, telif hakkı düzenlemelerine ve başkalarına çevrimiçi olarak nasıl davranılacağına odaklanmaktadır. Herkes için, özellikle gençler ve yetişkinler için iyi bir okumadır. Ancak, yeterli değildir. Ayrıca internette etkileşim içinde olduğumuz kişi ve firmaların dikkatli olması gerekiyor.

Netiquette: Dijital dünyada kibar ve kibar olmak önemlidir. Birçok kişi interneti bir örtü veya kalkan olarak kullanır, bu nedenle uygun görgü kurallarını kullanmak önemlidir. Bir forum, bizzat derdin ne tür bilgi, belge, örnek. Her zaman saygılı ve kibarca cevap vermeye çalışın. Aynısı e-posta yazışmaları ve herkese açık yayınlar için de geçerlidir.

Bütünlük: İnterneti kullanırken, yazdığımız içeriğin bütünlüğünü korumak önemlidir. Bir ürün veya hizmet hakkında yazarken, üyeliğinizi tanımlayan bir hashtag kullanın. Örneğin, Intel için çalışıyorsanız, Intel'e "IamIntel" gibi bir hashtag ile bağlı olduğunuzdan bahsedersiniz." Açıklama Federal Ticaret Komisyonu tarafından gereklidir, bu nedenle herhangi bir şirketle çalışıp çalışmadığınızı veya sponsor olup olmadığınızı açıkça açıkladığınızdan emin olun.

Arkadaşlarınla Paylaş

Fikrini Belirt