Sosyal Medya Dolandırıcılığı - Facebook Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Dolandırıcılığı

 

2021'te Federal Ticaret Komisyonu, sosyal medya sahtekarlığı hakkında on binlerce şikayet alacak. Ajans, yetkisini Adalet Bakanlığı'nın Antitröst Bölümü ile paylaşıyor. Geçen yıl FTC, sosyal medya aldatmaca şikayetlerinde 770 milyon dolar aldı. 2022'te, ajansın yedi yüz milyon dolarlık zarara eşit olacak bir milyondan fazla şikayet alacağı tahmin ediliyor. Şu an itibariyle, yalnızca en genç insanlar sosyal ağ dolandırıcılığına karşı özellikle savunmasızdır.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, tüm çevrimiçi dolandırıcılık kurbanlarının neredeyse yarısının sosyal medya dolandırıcılığına kurban gittiğini buldu. Facebook, İnstagram ve TikTok gibi platformlarda ortaya çıkan bu sosyal medya dolandırıcılıkları. 95.000'den fazla kurban aldatıcı mesajlara, reklamlara ve mesajlara aşık olduktan sonra paralarını kaybetti. Ayrıca, sahte sosyal medya etkileyicileri salgını var. Mağdur olmayı önlemek için, bu ipuçlarını takip etmeye ve bu sosyal medya dolandırıcılarından güvende kalmaya dikkat edin.

FTC, insanların alışveriş yapmak için sosyal medyayı kullanırken çok dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Dolandırıcılar da gençleri hedef alıyor. Buna rağmen, genç tüketiciler yaşlılarından daha fazla sosyal medya sahtekarlığı yaşadıklarını bildiriyorlar. Bu, 2010 yılında bildirilen 258 milyon dolardan önemli bir artış. Aslında, bu dolandırıcılıkların çoğu yatırım fırsatlarını içerir ve birçok fail, tüketicilerin yatırım yapmasını sağlamak için bir arkadaş veya aile üyesi olarak poz verir. Bu ezici bir kayba yol açabilir.

Arkadaşlarınla Paylaş

Fikrini Belirt